ممکن است تا به امروز فکر میکردید که انجام بازیهای ویدیویی برای کودکان و نوجوانان مضر هستند، اما بر اساس تحقیقات جدید، اگر بازیهای ویدیویی با توجه به نیازهای کودکان طراحی شوند، انجام آنها میتوانند به رشد کودکان نیز کمک کنند. در این مطلب از سایت پروچس قصد داریم تا در مورد این تحقیق یعنی تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.
جدیدترین تحقیقات انجام شده در مورد تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان
گزارش دوم پروژه نوآوری مسئولانه در فناوری برای کودکان (RITEC) نشان میدهد که شرکتهای بازی سازی و طراحان بازی میتوانند از طریق بازیهایی که تولید میکنند، باعث رشد و بهبود سلامت روان کودکان شوند. این مطالعه نشان میدهد که بازیهای دیجیتالی زمانی که به علایق عمیق، نیازها و خواستههای کودکان پاسخ دهد، تأثیر مثبتی بر استقلال، خلاقیت و هویت کودکان خواهند داشت.
پروفسور Jan L. Plass از دانشگاه نیویورک استاینهارد، مدیریت یکی از سه مطالعهای را بر عهده داشته که در این گزارش به آنها اشاره شده است. برای انجام تحقیق در مورد تأثیر بازیهای ویدیویی بر سلامت کودکان، پرفسور Plass و همکارانش یک آزمایش 10 هفتهای را با بازیهای ویدیویی مثل Lego Builder’s Journey و Rocket League بر روی ۲۵۵ کودک ۸ تا ۱۲ ساله اجرا کردند.
از جمله یافتههای این تحقیقات این است که کودکان آمریکایی با انجام این بازیها احساسات مثبتتری نسبت به روابط اجتماعی و والدین خود پیدا کرده و حس استقلال بهتری را به دست آورده اند. در شیلی نیز کودکان احساس مستقل شدن بیشتری پیدا کرده و روابطشان با والدینشان بهتر شده است. در آفریقای جنوبی بازیهای ویدیویی به طور کلی باعث افزایش حس رفاه در کودکان شده است.
پروفسور Jan L. Plass در مورد این تحقیق گفت: بسیاری از والدین نگران بازی کردن فرزندان خود هستند و این اولین مطالعهای است که تأثیر بازیهای ویدیویی بر کودکان در این گروه سنی را در ایالات متحده، شیلی و آفریقای جنوبی بررسی میکند.
علاوه بر تحقیقات تجربی، تحقیقات میدانی نیز در خانههای ۵۰ خانواده طی یک دوره ۱۴ ماهه با کودکان ۶ تا ۱۲ ساله در استرالیا، قبرس، آفریقای جنوبی و بریتانیا انجام شده است. در این تحقیقات ضربان قلب، ردیابی چشم، حالات چهره و پاسخ پوست گالوانی یعنی تغییرات در فعالیت غدد عرق در ۶۹ کودک ۷ تا ۱۲ ساله در حال بازی کردن در استرالیا اندازه گیری شده است.
این سه مطالعه نشان میدهند که بازیها میتوانند حس استقلال، شایستگی، خلاقیت و هویت کودکان را بهبود بخشیده و همچنین به آنها در بهبود احساسات و برقراری روابط خود با دیگران کمک کنند.
البته این تحقیقات نشان میدهد که برای رشد یک یا چند مورد از این جنبهها، بازیها باید ویژگیهای خاصی داشته باشند. برای مثال، برای تقویت حس استقلال در کودکان، بازی باید به آنها کنترل بیشتری داده و به آنها اجازه دهد تا در مورد گیم پلی تصمیم بگیرند. همچنین بازی باید کودکان را تشویق کند تا استراتژیهای خود را برای پیشرفت در بازی ایجاد کنند.
از سوی دیگر برای تقویت خلاقیت، بازی باید به کودکان اجازه دهد تا آزادانه در آن کاوش کرده و حل مسئله کنند. همچنین باید به کودکان اجازه دهد تا شخصیتها و داستانهای خود را در جهان بازی بسازند.
Bo Viktor Nylund به عنوان مدیر یونیسف اینوسنتی، میگوید: به مدت چند دهه، مردم اغلب تصور میکردند که بازیهای ویدیویی برای کودکان مضر هستند و ویژگیهای مختلف شخصیتی آنها را تضعیف میکنند، اما مطالعه جدید تصویر بسیار پیچیدهتری را نشان میدهد.
Anna Rafferty به عنوان یکی از معاونین گروه LEGO در این باره میگوید: این تحقیقات هیجان انگیز که از سوی یونیسف و دانشگاهیان برجسته انجام شده نشان میدهد که بازی ویدیویی ایمن و با ویژگیهای خاص میتواند تأثیر مثبت عمیقی بر زندگی کودکان داشته باشد. همچنین یافتههای جدید به کسب و کارها کمک میکند تا آینده دیجیتالی را ایجاد کنند که در آن کودکان به صورت ایمن پرورش یافته و پیشرفت کنند.
از سوی دیگر پروفسور Jan L. Plass گفت: این تحقیقات و یافتهها نشان میدهد که چگونه بازیهای دیجیتال میتوانند به پیشرفت کودکان کمک کرده و نیازهای روانشناختی آنها مانند نیاز به ارتباط با دیگران را برآورده سازند. این موضوع به ویژه در دورهای که نگران سلامت روان کودکان هستیم، بسیار مهم است.
حرف آخر
در این مطلب از سایت پروچس شما را با تحقیقات جدیدی که در مورد تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان انجام شده آشنا کردیم. همان طوری که مشاهده کردید با انتخاب بازی مناسب، میتوان ویژگیهایی شخصیتی کودکان را بهبود بخشید و باعث تقویت مهارتهای مختلف کودکان شد.