مقایسه ps5 و ایکس باکس سری ایکس

196
مقایسه PS5 با Xbox series x

کنسول‌های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس به عنوان اصلی‌ترین کنسول‌های نسل نهم بازی‌های ویدیویی در کنار نینتندو سوئیچ هستند و افرادی که علاقه مند به خرید کنسول هستند، در وهله اول به مقایسه PS5 با Xbox series x می‌پردازند تا بتوانند کنسول مناسبی را برای خود انتخاب کنند.

در این مطلب قصد داریم تا به صورت کامل و دقیق به مقایسه PS5 و Xbox Series X پرداخته و در هر پارامتر به این سوال پاسخ می‌دهیم که ایکس باکس سری ایکس بهتر است یا ps5؟ با پروچس همراه باشید.

مقایسه ps5 و ایکس باکس سری ایکس از نظر طراحی

شاید طراحی عامل مهمی در مقایسه کنسول ps5 و Xbox Series X نباشد اما سونی و مایکروسافت به عنوان سازنده کنسول‌های پلی استیشن 5 و Xbox Series X رویکردهای بسیار متفاوتی در طراحی محصولات خود دارند.

پلی استیشن 5 یا Xbox Series X

کنسول PS5 دارای طراحی آینده نگر و جسورانه است. در این کنسول شاهد طراحی منحنی و دو رنگ هستیم. رنگ اصلی بدنه این کنسول سفید است و شاهد بخش‌های مشکی رنگ در آن هستیم.

همچنین طراحی این کنسول به نحوی است که می‌توانید آن را به صورت عمودی یا افقی قرار دهید. پلی استیشن 5 ابعاد 391 * 260 * 104 میلی متر داشته و وزن آن 4.5 کیلوگرم است.

از طرف دیگر کنسول ایکس باکس سری ایکس طراحی مینیمالیستی دارد و این سبک طراحی باعث شده تا خیلی از افراد کنسول پلی استیشن 5 را از نظر طراحی برتر بدانند.

Xbox Series X شبیه به یک برج سیاه رنگِ ساده است که فن‌هایش در بالای آن قرار دارد. به صورت کلی مایکروسافت تلاش کرده تا کنسول خود را با طراحی کلاسیک و کاربردی تولید کند. در کنسول ایکس باکس شاهد ابعاد 301 * 151 * 151 میلی متر با وزن 4.4 کیلوگرم هستیم.

در مورد تفاوت‌های طراحی این دو کنسول باید گفت که هر دوی این کنسول ها ابعاد بزرگی دارند اما PS5 کمی از نظر طراحی بزرگ‌تر از رقیب خود است. هر دو کنسول‌ به نحوی طراحی شده اند که بی صدا باشند.

همچنین در PS5 شاهد یک پایه جداشدنی هستیم که امکان قرارگیری عمودی یا افقی را فراهم می‌کند اما Xbox Series X فقط می‌تواند به صورت عمودی قرار گیرد.

مقایسه مشخصات فنی ps5 با ایکس باکس سری ایکس

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به منظور مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس به آن توجه کنید، مشخصات فنی این دو کنسول است. در ادامه به صورت دقیق در مورد مشخصات فنی این کنسول‌ها صحبت می‌کنیم:

پلی استیشن 5 ایکس باکس سری ایکس مشخصات
AMD Zen 2 هشت هسته‌ای با سرعت کلاک 3.5 گیگاهرتز AMD Zen 2 هشت هسته‌ای با سرعت کلاک 3.8 گیگاهرتز CPU
RDNA 2 با 36 cu و قدرت پردازشی 10.29 ترافلاپس RDNA 2 با 52 CU با فرکانس 1.825 گیگاهرتز و قدرت پردازشی 12 ترافلاپس GPU
16 گیگابایت رم GDDR6 16 گیگابایت رم GDDR6 مموری
825 گیگابایت 1 ترابایت حافظه
4K Blu-ray Drive Ultra HD Blu-ray درایو نوری
4K با نرخ فریم بین 60 تا 120 فریم بر ثانیه 4K با نرخ فریم بین 60 تا 120 فریم بر ثانیه بالاتری عملکرد

همان طوری که مشاهده می‌کنید، از نظر مشخصات فنی بر روی کاغذ ایکس باکس سری ایکس قدرت بالای پردازشی و گرافیکی داشته و این موضوع باعث شده تا ایکس باکس سری ایکس به عنوان قدرتمندترین کنسول تاریخ شناخته شود.

مقایسه گرافیک ps5 با xbox series x

به منظور مقایسه پلی استیشن 5 با ایکس باکس سری ایکس از نظر گرافیکی باید گفت که هر دوی این کنسول‌ها گرافیک فوق العاده‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهند. هر دوی این کنسول‌ها می‌توانند بازی‌ها را با وضوح 4k و رزولوشن 3840 * 2160 پیکسل نمایش دهند. این به آن معنا است که شما می‌توانید در هر دو کنسول، بازی‌ها را با وضوح بالا و جزئیات عالی مشاهده کنید.

مقایسه پلی استیشن 5 با ایکس باکس سری ایکس

هر دو کنسول از نرخ فریم تا 120 فریم بر ثانیه نیز پشتیبانی می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود تا بتوانید بر روی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس بازی‌ها را بسیار روان اجرا کنید. البته امکان تجربه بازی‌ها با وضوح 4K و با نرخ 120 فریم بر ثانیه وجود ندارد.

پیشنهاد مرتبط: نرخ فریم چیست؟

Ray Tracing یا فناوری ردیابی پرتو یک تکنیک گرافیکی است که رفتار نور را برای ایجاد نور، سایه‌ها و بازتاب‌های واقعی‌تر شبیه سازی می‌کند. هر دوی این کنسول‌ها مجهز به این فناوری هستند و به این خاطر می‌توانید بازی‌ها را با گرافیک جذاب‌تری تجربه کنید.

البته از نظر سخت افزاری همه بازی‌ها نمی‌توانند از این فناوری استفاده کنند و بازی‌هایی که امکان فعال کردن Ray Tracing را می‌دهند، ممکن است با فعال کردن آن، گرافیک و وضوح بازی کاهش پیدا کند.

لازم به ذکر است که هر دو کنسول از ویژگی گرافیکی دیگری مانند محدوده دینامیکی بالا یا HDR و نرخ تجدید متغیر یا VRR پشتیبانی می‌کنند. HDR طیف گسترده‌تری از رنگ‌ها را به شما ارائه داده و فناوری VRR قابلیتی است که نرخ تازه سازی صفحه نمایش را با نرخ فریم خروجی کنسول بازی شما همگام می‌کند. این فناوری باعث می‌شود تا بتوانید بازی را به شکل روان‌تر و لذت بخش تری تجربه کنید.

درکل باید گفت که از نظر گرافیکی پلی استیشن 5 و Xbox Series X بسیار نزدیک به هم هستند. هر دو کنسول قادر به تولید تصاویری با گرافیک خیره کننده بوده و به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید بازی‌ها را با بالاترین گرافیک تجربه کنید.

مقایسه پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس از نظر قدرت سخت افزاری

هر دو پلی استیشن 5 و Xbox Series X کنسول‌های قدرتمندی هستند، البته که کمی تفاوت در سخت افزار آن‌ها وجود دارد. هر دوی این کنسول‌ها از پردازنده‌های سفارشی AMD Zen 2 با 8 هسته استفاده می‌کنند. البته که کنسول Xbox Series X سرعت کلاک 3.8 گیگاهرتزی دارد، این در حالی است که پلی استیشن 5 سرعت کلاک 3.5 گیگاهرتزی به شما ارائه می‌دهد.

PS5 یا Xbox Series X

در بخش پردازنده گرافیکی در کنسول PS5 و XBOX Series X شاهد استفاده از معماری AMD RDNA 2 هستیم. Xbox Series X قدرت 12 ترافلاپسی دارد از سوی دیگر اما پلی استیشن 5 قدرت 10.29 ترافلاپسی را به شما ارائه می‌دهد.

به منظور مقایسه PS5 با Xbox series x در بخش حافظه باید گفت که هر دوی این کنسول‌ها رم 16 گیگابایتی از نوع GDDR6 دارند. همچنین فضای ذخیره سازی Xbox Series X یک ترابایتی بوده و در کنسول پلی استیشن 5 شاهد فضای ذخیره سازی 825 گیگابایتی هستیم.

به طور کلی می‌توان گفت که Xbox Series X از نظر قدرت پردازش خام از پلی استیشن 5 جلوتر است. با این حال از نظر عملکرد، این تفاوت چشمگیر نیست و هر دو این کنسول‌ها عملکردی شبیه به یکدیگر دارند.

البته یکی از ویژگی‌هایی که در کنسول Xbox Series X وجود دارد، فناوری Quick Resume است. با استفاده از این فناوری می‌توانید چندین بازی را در حالت تعلیق قرار دهید و به سرعت بین بازی‌ها جا به جا شوید. فناوری Quick Resume باعث می‌شود تا بتوانید در عرض چند ثانیه دقیقاً از همان جایی که بازی را ترک کرده اید، به بازی کردن ادامه دهید.

در برابر این فناوری، پلی استیشن 5 ویژگی Switcher را معرفی کرده است. فناوری Switcher به شما کمک می‌کند تا بتوانید برنامه‌ها و بازی‌ها را در حالت تعلیق قرار دهید اما این فناوری به اندازه Quick Resume قوی و سریع نیست.

با Switcher می‌توانید بازی‌ها را سریع‌تر از بوت کامل دوباره لود کنید اما نمی‌توانید مثل Quick Resume دوباره به همان جایی که بازی را ترک کرده اید، برگردانید. همچنین Switcher هر بار فقط به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید یک بازی را به حالت تعلیق بیاورید.

مقایسه ps5 و ایکس باکس سری ایکس از نظر سیستم خنک کننده

در کنسول‌ها به خاطر ابعاد کوچک، باید سیستم خنک کننده به شکل کارآمدی طراحی شود. برای مقایسه کنسول ps5 و Xbox Series X از نظر سیستم خنک کننده باید گفت که هر دوی این کنسول‌ها سیستم خنک کننده کارآمدی دارند.

مقایسه کنسول ps5 و Xbox Series X

در پلی استیشن 5 به خاطر طراحی بزرگ‌تر آن شاهد یک محفظه بخار و هیت سینک بزرگ هستیم که باعث می‌شود کنسول بتواند گرمای بیشتری را دفع کند. همچنین سونی از خمیر حرارتی فلز مایع استفاده می‌کند که گرما را بهتر از خمیر حرارتی استاندارد از دستگاه خارج می‌کند.

از طرف دیگر کنسول سری ایکس اما فن‌های کوچک‌تر و کندتری دارد که باعث می‌شود تا عملکرد سیستم خنک کننده کنسول کم صدا تر باشد. البته به همین خاطر ممکن است که دمای داخلی کنسول سری ایکس کمی بالاتر از پلی استیشن 5 باشد.

در کنسول سری X از خمیر حرارتی استاندارد استفاده شده است که کارایی کمتری نسبت به محلول فلز مایع که در PS5 استفاده شده است، دارد.

به طور کلی می‌توان گفت که سیستم خنک کننده پلی استیشن 5 عملکرد بهتری از XBOX Series X دارد اما کنسول ایکس باکس سرعت فن پایین‌تری داشته و به همین خاطر در زمان خنک کردن کنسول سر و صدا کمتری تولید می‌شود.

مقایسه دسته و کنترلر پلی استیشن 5 و XBOX Series X

یکی از تفاوت‌های قابل توجهی که بین کنسول‌های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس وجود دارد در کنترلر و دسته‌های این دو کنسول است. در کنترلر پلی استیشن 5 که با نام DualSense شناخته می‌شود شاهد نوآوری‌ها و فناوری‌های بیشتری هستیم.

مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس

DualSense مجهز به فناوری haptic feedback و adaptive triggers است. فناوری haptic feedback در دسته‌های کنسولی پلی استیشن 5 باعث می‌شود تا شاهد ویبریشن‌های ظریف‌تر و بهتری نسبت به لرزش در دسته‌های ایکس باکس باشیم.

همچنین فناوری adaptive triggers در دسته‌های پلی استیشن 5 باعث می‌شود تا تریگرهای دسته با سفت و شل شدن باعث شود که احساس واقع گرایانه تری در زمان بازی داشته باشید. فناوری adaptive triggers در دسته پلی استیشن زمانی فعال می‌شود که در حال انجام کارهایی مثل تیراندازی در بازی باشید.

از سوی دیگر اما در دسته ایکس باکس شاهد فناوری‌های انقلابی نیستیم و دسته‌های این کنسول مزیت رقابتی قابل توجهی نسبت به دسته پلی استیشن 5 ندارد. البته دسته ایکس باکس را می‌توان به کامپیوترهای شخصی و کنسول‌های سری اس نیز متصل کرده و از آن استفاده کنید.

همچنین خیلی از گیمرها اعتقاد دارند که فناوری adaptive triggers دسته پلی استیشن در ابتدا جذاب هستند اما در طولانی مدت تجربه لذت بخشی برای شما به همراه ندارد.

یکی از نکاتی که باید بدانید این است که در کنترلر ایکس باکس شاهد استفاده از باتری AA هستیم که باعث می‌شود تا بتوانید به راحتی آن را تعویض کنید. این در حالی است که باتری پلی استیشن 5 کتابی بوده و امکان تعویض آن توسط گیمر وجود ندارد و باید تعمیرکار آن را برای شما تعویض کند.

همچنین باید به این موضوع توجه کنید که قیمت دسته ایکس باکس سری ایکس کمتر از پلی استیشن 5 است.

مقایسه ps5 و ایکس باکس سری ایکس از نظر بازی‌های انحصاری

یکی از مهم‌ترین مواردی که برای مقایسه ps5 و ایکس باکس سری ایکس باید به آن توجه کنید، بازی‌های انحصاری این دو کنسول است. در واقع این پارامتر یکی از مهمترین پاسخ ها به این سوال است که پلی استیشن 5 یا ایکس باکس سری ایکس بخریم؟

ps5 vs xbox series x مقایسه

کنسول PS5 شرکت سونی معمولاً بازی‌های انحصاری بهتری نسبت به ایکس باکس سری ایکس دارد. بازی‌های انحصاری شرکت سونی بیشتر بازی‌های ماجراجویی‌ تک نفره و داستان محور هستند. از مهم‌ترین بازی‌های انحصاری پلی استیشن 5 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Horizon
  • God of War
  • Gran Turismo
  • Ratchet & Clank
  • Spider-Man
  • The Last of Us
  • SackBoy
  • Demon Souls

همان طوری که مشاهده می‌کنید، پلی استیشن 5 بازی‌های انحصاری مشهورتر و بهتری از ایکس باکس دارد. این موضوع باعث شده تا از نظر بازی‌های انحصاری شاهد نقطه ضعف بزرگی در ایکس باکس باشیم.

البته که شرکت مایکروسافت در سال‌های اخیر استودیوهای مختلفی را برای بهبود بازی‌های انحصاری خود خریداری کرده است. به عنوان مثال مایکروسافت شرکت اکتیویژن بلیزارد را با قیمت 70 میلیارد دلار خریداری کرد که بزرگ‌ترین خرید تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی است.

شرکت اکتیویژن بلیزارد مالک بازی‌های مشهوری مثل سری Call of Duty، Diablo، Crash Bandicoot، Spyro، World of Warcraft و… است. در حال حاضر از برترین بازی‌های انحصاری ایکس باکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Forza
  • Halo
  • Gears of War
  • Microsoft Flight Simulator
  • Fable
  • Hellblade
  • Starfield

البته انتظار می‌رود که با توجه به خریدهای صورت گرفته از سوی شرکت مایکروسافت، در آینده بازی‌های انحصاری بهتر و بیشتری توسط استودیوهای زیر مجموعه مایکروسافت برای کنسول‌های ایکس باکس ساخته شود.

در حال حاضر برای رفع این نقطه ضعف، شرکت مایکروسافت سرویس اشتراکی Game Pass را ارائه کرده است که با پرداخت هزینه ماهانه می‌توانید به کاتالوگ عظیمی از بازی‌های قابل دانلود دسترسی پیدا کنید.

همچنین بازی‌های انحصاری ایکس باکس در روز اول انتشار در گیم پس قرار می‌گیرد. این در حالی است که باید برای تجربه هر بازی انحصاری پلی استیشن 5 در روز عرضه 70 دلار پرداخت کنید.

البته کنسول پلی استیشن 5 نیز دارای سرویس اشتراکی به نام پلی استیشن پلاس است که کاتالوگ کمتری نسبت به گیم پس دارد و همچنین بازی‌های انحصاری پلی استیشن نیز در روز عرضه بر روی آن قرار نمی‌گیرد.

در نهایت می‌توان گفت که اگر علاقه مند به تجربه بازی‌های داستان محور و تک نفره با کیفیت هستید، می‌توانید به سراغ کنسول پلی استیشن 5 بیایید. از طرف دیگر اما اگر دوست دارید که به سرویس اشتراکی با تعداد قابل توجهی بازی دسترسی پیدا کنید، می‌توانید به سراغ ایکس باکس سری ایکس و سرویس اشتراکی گیم پس بیایید.

جمع بندی نهایی

در این مطلب از وب سایت پروچس به این سوال پاسخ دادیم که پلی استیشن 5 یا ایکس باکس سری ایکس بخریم. با توجه به موارد گفته شده متوجه شدید که در هر پارامتر ایکس باکس سری ایکس بهتر است یا ps5؟ پس در نهایت با آگاهی کامل نسبت به مزایا و معایب پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس نسبت به یکدیگر، برای خرید کنسول مناسب اقدام کنید.

ضمنا می توانید نظرات و سوالات خود را در زیر همین مطلب مطرح کنید.

0 0 رای ها
چقدر این پست مفید بود؟ بیشترین امتیاز=سمت چپ
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها