راهنمای خرید و معرفی انواع ایکس باکس

11
انواع ایکس باکس

کنسول‌های ایکس باکس، محصول شرکت مایکروسافت و یکی از محبوب‌ترین کنسول‌های بازی در جهان هستند. از نسل 6 تا به امروز شاهد تولید انواع ایکس باکس هستیم. این کنسول‌ها در هر نسل، با قدرت بالای سخت افزاری و طیف گسترده‌ای از بازی‌ها، برای گیمرها در تمام سنین و سلیقه‌ها گزینه مناسبی هستند.

در صورتی که به دنبال خرید کنسول ایکس باکس هستید باید به این موضوع توجه کنید که در حال حاضر، چندین مدل مختلف از ایکس باکس در بازار موجود است که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. در همین راستا در این مطلب از وب سایت پروچس قصد داریم انواع مدل‌های ایکس باکس را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.

انواع مدل‌های ایکس باکس

اگر به تاریخچه ایکس باکس نگاهی بیاندازیم، شرکت مایکروسافت از نسل 6 صنعت بازی‌های ویدیویی به بعد، در هر نسل چندین کنسول مختلف را به بازار عرضه کرده است. در ادامه شما را با انواع Xbox آشنا خواهیم کرد:

ایکس باکس سری ایکس (Xbox series X)

انواع مدل های ایکس باکس
تصویر ایکس باکس سری ایکس

در حال حاضر قدرتمندترین کنسول تولیدی شرکت ایکس باکس، کنسول Xbox series X است. این کنسول که در نسل 9 بازی‌های ویدیویی توسعه یافته، در نوامبر سال 2020 منتشر شد. اگر از بین انواع کنسول ایکس باکس به دنبال بهترین آن هستید، می‌توانید برای خرید ایکس باکس سری ایکس اقدام کنید. از مهم‌ترین ویژگی‌های این کنسول، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عملکرد سخت افزاری عالی: کنسول Xbox Series X با داشتن 12 ترافلاپس قدرت پردازشی، عملکرد عالی را برای یک تجربه بازی روان به شما ارائه می‌دهد.
  • امکان تجربه بازی با کیفیت 4K: کنسول ایکس باکس سری ایکس این قدرت را دارد تا بازی‌ها را با گرافیک 4K به شما ارائه دهد تا بتوانید با بالاترین گرافیک بازی‌ها را تجربه کنید.
  • زمان لود سریع: کنسول Xbox Series X مجهز به هارد SSD است که امکان بارگذاری و لود بسیار سریع‌تر بازی‌ها را نسبت به سایر انواع کنسول بازی ایکس باکس فراهم می‌کند. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید سریع‌تر وارد بازی‌ها شوید و در زمان اجرا نیز دیگر نیازی ندارید تا مدت زمان طولانی را منتظر لودینگ‌های بازی بمانید.
  • قابلیت Quick Resume: مهم‌ترین ویژگی و فناوری که در ایکس باکس‌های نسل 9 شاهد آن هستیم، قابلیت Quick Resume است. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا چندین بازی را به طور همزمان در کنسول خود اجرا کنید و بتوانید بدون منتظر ماندن برای لود کامل آن‌ها، به راحتی بین بازی‌ها سریعاً جا به جا شوید.
  • قابلیت Backward Compatibility: ویژگی ای که در انواع کنسول‌های مایکروسافت شاهد آن هستیم، قابلیت و فناوری Backward Compatibility است. این ویژگی باعث می‌شود تا بتوانید بازی‌های کنسول‌های قدیمی ایکس باکس یعنی کنسول‌های ایکس باکس وان، ایکس باکس 360 و ایکس باکس اورجینال را به راحتی بر روی Xbox series X بازی کنید.

اگر بخواهیم از نظر فنی شما را با کنسول ایکس باکس سری ایکس آشنا کنیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

 

مشخصات فنی ایکس باکس سری ایکس
پردازنده CPU AMD Zen 2

هشت هسته‌ای 3.8 گیگاهرتز

GPU RDNA 2

1.825 گیگاهرتز

12 ترافلاپس قدرت پردازشی

حافظه 16 گیگابایت رم GDDR6 (10 گیگابایت رم با سرعت 560 گیگابیت بر ثانیه و 6 گیگابایت رم با سرعت 336 گیگابیت بر ثانیه)
فضا ذخیره سازی داخلی 1 گیگابایت هارد SSD
امکان ارتقا امکان استفاده از حافظه expansion card با ظرفیت 500 گیگابایت تا 2 ترابایت
اکسترنال پشتیبانی از هارد اکسترنال خارجی از نوع USB 3.1
درایو نوری Ultra HD Blu-ray
بیشترین عملکرد رزولوشن 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه تا 120 فریم در ثانیه
ابعاد 301 * 151 * 151 میلی متر
وزن 4.45 کیلوگرم

 

به طور کلی کنسول Xbox Series X یک کنسول قدرتمند است که عملکرد استثنایی، گرافیک بالا و ویژگی‌های جذاب مانند زمان بارگذاری سریع‌تر و فناوری Backward Compatibility را ارائه می‌دهد.

ایکس باکس سری اس (Xbox series S)

انواع کنسول ایکس باکس
تصویر ایکس باکس سری اس

در نسل 9، شرکت مایکروسافت یک کنسول دیگر به نام ایکس باکس سری اس را نیز تولید و به بازار عرضه کرد. به صورت کلی Xbox Series S کنسول مناسبی برای گیمرهایی است که می‌خواهند یک کنسول مقرون به صرفه و اقتصادی بخرند. از مهم‌ترین ویژگی‌های کنسول ایکس باکس سری اس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. امکان تجربه بازی‌های نسل 9 با کمترین هزینه: اگر چه کنسول ایکس باکس سری اس به اندازه سری X قدرتمند نیست، اما این کنسول قیمت بسیار خوبی دارد و باعث می‌شود تا بتوانید بازی‌های نسل 9 را با خرید یک کنسول اقتصادی تجربه کنید.
  2. کنسول تماماً دیجیتال: برای کاهش هزینه تولید برخلاف سری X، کنسول سری S دیسک درایو نوری ندارد. این به آن معنا است که شما برای تجربه بازی‌ها باید آن‌ها را به صورت دیجیتال دانلود کرده و یا از طریق سرویس‌هایی مثل ایکس باکس گیم پس بازی‌ها را تجربه کنید.
  3. زمان لود سریع: در کنسول ایکس باکس سری اس شاهد استفاده از هارد SSD هستیم که باعث می‌شود تا مثل ایکس باکس سری ایکس بتوانید با سرعت بالاتری اقدام به بارگذاری و لود بازی‌ها کنید.
  4. قابلیت Quick Resume: قابلیت Quick Resume در کنسول ایکس باکس سری اس وجود دارد و باعث می‌شود تا بتوانید چندین بازی را به طور همزمان در کنار هم اجرا کرده و بدون منتظر ماندن برای لود کامل آن‌ها، بین بازی‌ها جا به جا شوید.
  5. قابلیت Backward Compatibility: ایکس باکس سری اس نیز قابلیت و فناوری Backward Compatibility دارد و به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید بازی‌های کنسول‌های قدیمی ایکس باکس را بر روی سری اس تجربه کنید.

مشخصات فنی ایکس باکس سری اس به شرح زیر است:

مشخصات فنی ایکس باکس سری اس
پردازنده CPU AMD Zen 2

هشت هسته‌ای 3.6 گیگاهرتز

GPU RDNA 2

1.565 گیگاهرتز

4 ترافلاپس قدرت پردازشی

حافظه 10 گیگابایت رم GDDR6 (8 گیگابایت رم با سرعت 224 گیگابیت بر ثانیه و 2 گیگابایت رم با سرعت 56 گیگابیت بر ثانیه)
فضا ذخیره سازی داخلی 512 گیگابایت هارد SSD در مدل استاندارد و 1 گیگابایت در مدل مشکی
امکان ارتقا امکان استفاده از حافظه expansion card با ظرفیت 500 گیگابایت تا 2 ترابایت
اکسترنال پشتیبانی از هارد اکسترنال خارجی از نوع USB 3.1
درایو نوری ندارد
بیشترین عملکرد رزولوشن 1440 با نرخ 60 فریم در ثانیه تا 120 فریم در ثانیه
ابعاد 275 * 151 * 65 میلی متر
وزن 1.93 کیلوگرم

 

به طور کلی می‌توان گفت که کنسول Xbox Series S یک گزینه عالی برای گیمرهایی است که به دنبال یک کنسول مقرون به صرفه و اقتصادی هستند تا بتوانند با آن بازی‌های نسل 9 را تجربه کنند. اگر بودجه کمی دارید یا به دنبال یک کنسول جمع و جور از بین انواع کنسول بازی ایکس باکس هستید، سری S گزینه بسیار خوبی برای شما محسوب می‌شود.

ایکس باکس وان

تاریخچه ایکس باکس
عکس ایکس باکس وان

ایکس باکس وان اولین کنسول ساخته شده توسط شرکت مایکروسافت در نسل هشتم بازی‌های ویدیویی است که در سال 2013 به عنوان جانشین ایکس باکس 360 معرفی شد. در معرفی این کنسول، شرکت مایکروسافت به این نکته اشاره کرد که هدف آن از ساخت این کنسول یک دستگاه همه کاره است که بتوانید علاوه بر بازی کردن کارهای دیگری را نیز برای سرگرم شدن با آن انجام دهید.

این کنسول در ابتدا عرضه با سنسور کینکت به فروش می‌رسید که بعداً به دلیل علاقه کم خریداران به کینکت، از پکیج ایکس باکس وان حذف شد. کنسول ایکس باکس وان علاوه بر داشتن کاتالوگ بزرگی از بازی‌های محبوب مثل Halo، Forza و Gears of War، امکان دسترسی به سرویس‌ها و برنامه‌های استریم را ارائه می‌دهد.

با این حال، ایکس باکس وان نیز در زمان عرضه با انتقاداتی مواجه شد. برخی از گیمرها اجباری بودن خرید کینکت را دوست نداشتند و برخی دیگر احساس می کردند که این کنسول در مقایسه با پلی استیشن 4، کنسول ضعیف‌تری است.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هنوز شاهد ساخت عناوین نسل هشتمی در صنعت بازی‌های ویدیویی هستیم و این یعنی هنوز برای این کنسول بازی‌های جدید ساخته می‌شود اما انتظار می‌رود که در سال آینده به صورت کامل بازی‌ها برای کنسول‌های نسل نهم ساخته شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های ایکس باکس وان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت Backward Compatibility: ایکس باکس سری وان قابلیت و فناوری Backward Compatibility دارد و شما می‌توانید بازی‌های کنسول‌های ایکس باکس اورجینال و 360 را بر روی این کنسول تجربه کنید.
  • امکان دسترسی به سرویس‌های مختلف سرگرمی: شما می‌توانید بر روی کنسول ایکس باکس وان به سرویس‌های مختلف حوزه سرگرمی مثل اپلیکیشن‌های استریم فیلم، استریم آهنگ و… دسترسی پیدا کرده و از آن‌ها استفاده کنید.
  • پخش کننده Blu-ray داخلی: در این کنسول ایکس باکس پخش کننده Blu-ray داخلی وجود دارد و این موضوع باعث می‌شود تا بتوانید دیسک‌های Blu-ray UHD را داخل کنسول خود قرار داده و آن را پخش کنید.

به منظور صحبت در مورد مشخصات فنی ایکس باکس وان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مشخصات فنی ایکس باکس وان
پردازنده CPU AMD Jaguar هشت هسته‌ای با فرکانس 1.75 گیگاهرتز
GPU AMD Sea Islands

853 مگاهرتز

1.4 ترافلاپس قدرت پردازشی

حافظه 8 گیگابایت رم GDDR3
فضا ذخیره سازی داخلی 512 گیگابایت یا 1 ترابایت
درایو نوری دارد
ابعاد 79 * 274 * 333 میلی متر

ایکس باکس وان اس

انواع Xbox
عکس ایکس باکس وان اس

یکی دیگر از انواع ایکس باکس های نسل هشتمی، ایکس باکس وان اس است. این کنسول که در آگوست 2016 به بازار عرضه شد، نسخه با ابعاد کوچک‌تر و قدرتمندتر از Xbox One است. کنسول Xbox One S در دو نسخه معمولی و دیجیتال به بازار عرضه شد. مدل معمولی این کنسول مجهز به درایور نوری بود و نسخه دیجیتال آن بدون درایو نوری به بازار عرضه شد. این کنسول دارای ویژگی‌های مختلفی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان تجربه بازی‌های HDR: کنسول ایکس باکس وان اس به شما این امکان را می‌دهد تا بازی‌ها را به صورت HDR تجربه کنید. بازی‌های HDR به بازی‌هایی گفته می‌شود که از فناوری HDR برای ارائه تصویری با جزئیات و رنگ‌های واقعی‌تر استفاده می‌کند.
  • امکان پخش ویدیو با کیفیت 4K Ultra HD: درایو نوری مورد استفاده در کنسول ایکس باکس وان اس به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید فیلم‌های با کیفیت 4K Ultra HD را بر روی آن مشاهده کنید.
  • پخش کننده Blu-ray داخلی: در کنسول ایکس باکس سری اس شاهد پخش کننده Blu-ray داخلی هستیم که باعث می‌شود تا بتوانید دیسک‌های Blu-ray UHD را بر روی این کنسول پخش کنید.
  • قابلیت Backward Compatibility: ایکس باکس سری وان اس مجهز به فناوری Backward Compatibility بوده و به همین خاطر شما می‌توانید بازی‌های کنسول‌های قدیمی ایکس باکس مثل ایکس باکس اورجینال و 360 را بر روی آن تجربه کنید.

در صورتی که برای شما مهم است که قبل از خرید کنسول ایکس باکس وان اس دید کاملی در مورد مشخصات فنی آن داشته باشید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مشخصات فنی ایکس باکس وان اس
پردازنده CPU AMD Jaguar هشت هسته‌ای با فرکانس 1.75 گیگاهرتز
GPU AMD Sea Islands

914 مگاهرتز

1.4 ترافلاپس قدرت پردازشی

حافظه 8 گیگابایت رم GDDR3
فضا ذخیره سازی داخلی 512 گیگابایت، 1 یا 2 ترابایت
درایو نوری دارد
ابعاد 63.5 * 229 * 298 میلی متر

ایکس باکس وان ایکس

انواع کنسول بازی ایکس باکس
تصویر کنسول بازی ایکس باکس وان ایکس

در لیست انواع کنسول بازی ایکس باکس در نسل هشتم، قدرتمندترین محصول تولید شده، ایکس باکس وان ایکس است. این محصول در نوامبر 2017، سه سال و نیم پس از Xbox One اصلی، به بازار عرضه شد. از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که این کنسول بازی دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. امکان تجربه بازی‌ها به صورت 4K: برخلاف کنسول ایکس باکس وان اس که پخش تصاویر 4K در آن محدود به فیلم‌ها بود، ایکس باکس وان ایکس به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید بازی‌ها را با وضوح 4K مشاهده کنید.
  2. پشتیبانی از بازی‌های HDR: کنسول ایکس باکس وان ایکس از فناوری HDR پشتیبانی می‌کنید و می‌توانید بازی‌های HDR را بر روی آن تجربه کنید.
  3. پخش کننده Blu-ray داخلی: این کنسول مجهز به پخش کننده Blu-ray داخلی است و به همین واسطه قادر خواهید بود تا دیسک‌های Blu-ray UHD را بر روی کنسول خود پخش کنید.
  4. قابلیت Backward Compatibility: ایکس باکس سری وان ایکس نیز مثل سایر انواع ایکس باکس در نسل هشتم مجهز به فناوری Backward Compatibility است تا بتوانید بازی‌های کنسول‌های نسل قبل ایکس باکس را نیز بر روی آن اجرا کنید.

مشخصات فنی کنسول ایکس باکس وان ایکس به شرح زیر است:

مشخصات فنی ایکس باکس وان ایکس
پردازنده CPU AMD-customized Jaguar Evolved هشت هسته‌ای با فرکانس 2.3 گیگاهرتز
GPU AMD Polaris

1172 مگاهرتز

6 ترافلاپس قدرت پردازشی

حافظه 12 گیگابایت رم GDDR5
فضا ذخیره سازی داخلی 1 ترابایت
درایو نوری دارد
ابعاد 60 * 240 * 300 میلی متر

با وجود این که شرکت مایکروسافت تولید ایکس باکس وان ایکس را در ژانویه 2020 متوقف کرده است، اما همچنان می‌توانید این کنسول را برای تجربه عالی بازی‌های نسل هشتم خریداری کنید.

نکته‌ای که در مورد ایکس باکس وان ایکس باید به آن توجه کنید این است که با وجود نسل هشتمی بودن این کنسول اما قدرت پردازشی آن از ایکس باکس سری اس بالاتر است.

کلام پروچس

در این مطلب از پروچس در مورد انواع ایکس باکس صحبت کردیم و در مورد مشخصات فنی انواع مدل‌های ایکس باکس اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه کردیم. با توجه به موارد گفته شده در این مطلب می‌توانید دید کاملی در مورد تاریخچه ایکس باکس داشته باشید و متناسب با شرایط خود از بین انواع کنسول های ایکس باکس، کنسول مناسب را خریداری کنید.

ضمنا می توانید نظرات و سوالات خود را در زیر همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *